Întrebări frecvente

1. Cum programez o sesiune foto?

Pentru a programa o sesiune foto, sună-ne, scrie-ne un e-mail sau trimite-ne un mesaj prin formularul de contact și te vom contacta în scurt timp, pentru a stabili toate detaliile. Pentru garantarea rezervării, este nevoie să achiți un avans de 200 de lei din costul serviciului. Dacă nu poți ajunge la sesiunea foto, anunță-ne cu cel puți 24 de ore înainte și putem face o reprogramare în următoarele 30 de zile.

2. Care sunt costurile pentru sesiunile foto? Cum achit?

Prețurile sunt afișate pe acest site, la sectiunea PREȚURI. Pentru toate sesiunile foto se achită un avans de 200 de lei, cash sau prin transfer bancar la…. Diferența se va achita la finalul sesiunii foto, cash sau cu card bancar, în baza facturii.

3. Cum decurge o sesiune foto?

Sesiunile foto au loc în studio și sunt personalizate, dar, în linii mari, pașii sunt următorii:
• cu câteva zile înainte de sesiune te vom contacta pentru a stabilii toate detaliile (decorurile preferate, culorile ținutelor, dacă preferi fotografii din anumite unghiuri, dacă vrei un anumit tip de cadre ș.a.), deoarece dorim să pregătim dinainte studioul, pentru a fructifica la maximum timpul tău și al fotografului.
• pentru a te pune cât mai bine în valoare, îți oferim, contra cost (cu programare), servicii de machiaj profesional
• fotografiile editate se vor livra în 2-4 săptămâni după sesiunea foto în format digital, într-o galerie privată, protejată de o parolă. NU se vor preda fotografii needitate/brute.

4. Cum ar trebui să mă îmbrac la sesiunea foto?

Ținuta este foarte importantă pentru o sesiune foto reușită. Alege haine în care te simțiți bine și potrivite cu scopul în care dorești fotografiile. Ca regulă generală, evită imprimeurile (carouri, pătrățele, floricele ș.a.), hainele cu logouri sau în culori stridente. Pentru fotografiile de familie, ținutele trebuie să se armonizeze.

5. Ce accesorii recomandați pentru sesiunea foto?

Studioul Florin Andreescu dispune de o recuzită și de accesorii de calitate, din care puteți alege. Dar dacă aveți anumite obiecte cu semnificație (cum ar fi laptopul, agenda, dacă este vorba despre sesiune foto de business, sau jucăriile preferate, în cazul copiilor), le puteți aduce pentru a le include în sesiunea foto.

6. Câte fotografii voi primi și la cât timp după sesiunea foto?

Numărul fotografiilor variază în funcție de tipul sesiunii foto (vezi secțiunea Prețuri). În termen de 2-4 săptămâni de la sesiunea foto vei primi fotografiile (potrivit pachetului ales) în format digital, într-o galerie privată, protejată de o parolă.
Toate fotografiile vor fi predate în format jpeg: hi-res (pentru printuri și arhivă) – 45 x 30cm / 5315px x 3543px / 300 dpi / spațiu de culoare Adobe RGB (1998) și small (pentru social media) – 1200px x 800px / 72dpi.
NU se vor preda toate fotografiile făcute și nici fotografii needitate/brute. Vom alege fotografiile excepționale, care merită înrămate.

7. Cum voi primi fotografiile?

Vei primi fotografiile în format digital, într-o galerie privată, protejată de o parolă. Unele pachete includ și unul sau două printuri digitale. Materialele printate pot fi ridicate de la sediul studioului sau trimise, la cerere, prin curier, costul transportului fiind suportat de către beneficiar.

8. Pot achiziționa printuri A2, A3 și A4 suplimentare, pe lângă cele incluse în pachet?

Poți achiziționa  printuri suplimentare (A4 – 16 lei/buc, A3 – 28 lei/buc și A2 – 60 lei/buc) în termen de 6 luni de la data sesiunii foto. Ulterior, fotografiile vor fi șterse din arhiva noastră.

9. Am pierdut fotografiile. Îmi pot fi trimise din nou?

Fotografiile rămân în arhiva noastră 6 luni de la data sesiunii foto, timp în care, pe baza datelor de logare pe care le-ai primit, le poți descărca de câte ori dorești. Ulterior, aceea vor fi șterse. Pentru siguranță, îți recomandăm să îți faci copii de siguranță cel puțin două medii digitale (HDD, DVD sau chiar în cloud).

10. Am dreptul să fac ce vreau cu fotografiile? Drepturi de autor.

Fotografiile realizate în Studioul Florin Andreescu sunt pentru uz personal. Dreptul de autor este al fotografului. Fotografiile realizate nu pot fi comercializate fără acordul scris al fotografului.

11. Folosirea fotografiilor de către autor

Fotografiile realizate pot fi folosite de către autor doar pentru promovarea Studioului Florin Andreescu. În cazul în care nu dorești acest lucru, ne poți comunica și vom ține cont de dorința ta.

12. Altele

Se poate întâmpla ca sesiunea foto să dureze mai mult decât timpul estimat, așa că este bine să îți rezervi în program timp suplimentar.
Studioul este dotat cu echipamente speciale și de recuzită. Pentru evitarea accidentelor sau a pagubelor, rugăm atât persoanele programate pentru sesiunea foto, cât și însoțitorii acestora să respectați indicațiile echipei.
Dacă ai alte întrebări, nu ezita să ne contactezi telefonic, prin email sau prin formularul de contact.